top of page

ma 17 jun

|

Cinema Zed

Wijndocumentaire SOMM III i.s.m. Cinema Zed

Cinema ZED en Convento slaan de handen in elkaar naar aanleiding van de derde film in de SOMM-documentaireserie. Niemand minder dan de internationale wijngoeroe Rajat Parr komt exclusief naar Cinema ZED voor een nagesprek.

De wijndocu SOMM III is jammer genoeg volzet, je kan je niet meer inschrijven voor dit event.
Bekijk onze andere events
Wijndocumentaire SOMM III i.s.m. Cinema Zed
Wijndocumentaire SOMM III i.s.m. Cinema Zed

PRAKTISCHE INFORMATIE

17 jun 2019, 17:30

Cinema Zed, Andreas Vesaliusstraat 9, 3000 Leuven, Belgium

OVER HET EVENT

Cinema ZED en Convento slaan de handen in elkaar naar aanleiding van de derde film in de SOMM-documentaireserie. Niemand minder dan de internationale wijngoeroe Rajat Parr komt exclusief naar Cinema ZED voor een nagesprek. Na de film volgt een kleine tasting met bekroond wijnmaker Karel Henckens van wijndomein Aldeneyck en Stéphane Godfroid van Convento.

In 1976 hield Steven Spurrier een blinde wijnproeverij in Parijs, de befaamde J'udgement of Paris', waarbij tot ieders verbazing de Amerikaanse wijnen de Franse wijnen versloegen. In deze documentaire proeft Spurrier samen met wijncriticus Jancis Robinson en de invloedrijke sommelier Fred Dame de meest exclusieve wijnen. Ondertussen brengt Dustin Wilson de grootste blinde proevers bij elkaar in New York voor een geheime proeverij die lijkt op de originele 'Judgement of Paris'. Ze willen kijken of de beste Pinot Noirs overeind blijven tegen de beste Bourgondische wijnen.

Tickets via Cinema Zed.

Deel dit event

bottom of page