EVY DE MESSEMAEKER
CHEF

Evy De Messemaeker was als kind al volop met eten bezig. Als 9-jarige wou ze al graag haar eigen potje koken. Haar eerste creaties bestonden uit stiekem gestoofde bladeren van bloemkool... om grootmoeder te bewijzen dat ze kon koken zonder iets te laten aanbranden. Het begin van een jarenlange passie.

Evy studeerde af aan de KHLeuven als regent. Daarna behaalde ze bij Syntra haar diploma restauranthouder. Ze werkte in de Oesterbar in de Leuvense Muntstraat en startte haar eigen traiteurdienst Oplusfood, dochterbedrijf van Opus II.

Evy wil niet vastroesten in wat gangbaar is en is voortdurend op zoek naar nieuwe uitdagingen, zowel in de keuken als elders. Ze probeert objectief oog en oor te hebben voor het vegetarisme, veganisme, voedselintoleranties,... Drive en energie vindt ze niet alleen achter het fornuis, maar ook in projecten rond kansarmoede, zoals Opus III, dat aan meer dan 1.500 kinderen in India onderwijs biedt.